over ons

Ineke over Godelieve:
Godelieve zoekt vaak naar verdieping. Ze wil de kern van iemands motivatie en iemands wezenlijke vragen begrijpen. Hierin is ze inspirerend, helpend en begeleidend.
Eigen drijfveren en persoonlijk handelen onderzoeken en begrijpen is iets waar veel aandacht voor is. 

Ze heeft – naast de westerse wijsbegeerte – ook het oosterse denken een plek gegeven. Haar vrije denken hierin kan ik waarderen.
Ze heeft daarbij een goed vermogen ontwikkeld om zowel hoofd (het denken) en hart (het voelen) te verbinden in het handelen. Onze samenwerking is ontstaan vanuit een intense wens om de menselijke drijfveren, en alles wat daaruit voortvloeit, beter te begrijpen. En zo kunnen we ondersteuning bieden in de ontdekkingstocht die leven heet. Ik vind het waardevol om deze workshops samen met Godelieve te doen.
 
Godelieve:
Ik ben mijn professionele loopbaan begonnen als logopedist. Ondertussen heb ik een studie wijsbegeerte afgerond.
Na de dood van mijn partner ben ik me gaan scholen op het terrein van verlies en verandering.
Ik heb een praktijk in Waalre waar je terecht kunt voor persoonlijk begeleiding, individuele opstellingen, cursussen en workshops.

Godelieve over Ineke:
Ineke heeft de kennis en vaardigheden in huis om te werken met persoonlijke vragen en pijnlijke ervaringen van mensen. Het is voor mij belangrijk te werken met een collega die deskundig is.
Zij is zuiver en integer bij het begeleiden van de opstellingen.
Mensen ervaren haar als invoelend, terughoudend, zachtaardig en helder tegelijkertijd.
Wat ons verbindt  is de fascinatie voor wat zichtbaar kan worden middels een opstelling en de bron van eigen wijsheid die in elk mens verborgen ligt.
Ik kan op haar vertrouwen. Dat is onmisbaar in onze samenwerking.

Ineke:
Ik ben opgeleid als kunstzinnig therapeut, verliesdeskundige en begeleider van opstellingen van het verlangen.
In mijn werk zie ik vaak dat het helpend werkt om datgene wat innerlijk speelt buiten je zelf te plaatsen. Dit kan heel goed in creatieve uitingen, maar ook via de methode van opstellingen.
Ik vind het boeiend om te zien als stappen gemaakt kunnen worden in het proces van inzicht en kennis verkrijgen. Dit leidt vaak tot rust en begrip. Niet alleen in mensen zelf, maar ook binnen systemische (o.a. familie) dynamieken.

Netwerkuitbreiding met Elke Wichers
Elke:
Sinds 1982 werk ik als hulpverlener.
Aanvankelijk als maatschappelijk werker bij de gemeente en na verdere studie, vanaf 1996, als kindertherapeut en als school maatschappelijk werkende in het speciaal basis onderwijs.
Vanaf 2011 heb ik een eigen praktijk als kindertherapeut en regressietherapeut en coach.
Als hulpverlener, maar ook als ouder, weet ik hoe moeizaam de weg binnen de hulpverlening vaak is. Ik denk dat er maar één manier is waarop mensen geholpen willen en kunnen worden en dat is vanuit gelijkwaardigheid en echte betrokkenheid. Er bestaan geen standaardantwoorden op hulpvragen of levensvragen. Het gaat over goed kijken en goed luisteren, samen met de cliënt, samen met alle betrokkenen en alleen dan kom je ergens uit waar je wilt zijn. (www.elkewichers.nl)